Customer support:info@kulina.be

Sapcentrifuges

1 items total
Slow juicer 2SP ZC150838, 150 W, zwart/rood, Tefal
134 € –2 %
131 €
TEFZC150838

Centrifuges - een snelle en gemakkelijke manier om je dagelijkse dosis fruit en groente binnen te krijgen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van centrifuges?

Een gezonde levensstijl is belangrijker dan ooit in de snelle wereld waarin we vandaag de dag leven. En wat is een betere benadering van wellness dan regelmatig verse, voedende sappen drinken?

Maak kennis met centrifuges, een geavanceerd keukenapparaat dat is gemaakt om sappen snel en efficiënt te extraheren. Op Kulina kun je deze doe-het-zelf-apparaten van gerenommeerde fabrikanten kopen. Ze kunnen een uitstekende manier zijn om je dagelijkse dosis fruit en groenten binnen te krijgen.

Centrifugaaljuicers zijn zo gemaakt dat ze heel eenvoudig te gebruiken zijn. Je hoeft alleen het fruit en/of de groenten in de vultrechter te doen en de sapcentrifuge doet de rest. Je kunt in slechts een paar minuten een glas sap maken dankzij de snelheid, in tegenstelling tot de langzame sapcentrifuges.

Bovendien zijn ze vrij eenvoudig schoon te maken en kunnen ze worden gebruikt voor het sap maken van een breed scala aan fruit en groenten, waaronder bladgroenten, citrusvruchten en harde groenten. De belangrijkste onderdelen kunnen uit elkaar worden gehaald en in de vaatwasser worden gedaan om schoon te maken.

Wat is het verschil tussen slowjuicers en centrifugaaljuicers?

Slow juicers en centrifugaal sapcentrifuges zijn twee veelgebruikte soorten sapcentrifuges, elk set van hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen hen:

1. Snelheid:

  • Centrifugaal sapcentrifuges: Deze sapcentrifuges werken op hoge snelheden, meestal variërend van 3.000 tot 16.000 RPM (rotaties per minuut). Het sneldraaiende mes in de perskamer versnippert het fruit en de groenten en extraheert het sap door middel van centrifugale kracht.
  • Langzame sapcentrifuges (Masticating Juicers): Trage sapcentrifuges werken op veel lagere snelheden, meestal tussen 40 en 160 tpm. Ze gebruiken een langzaam plet- of maalmechanisme om sap te extraheren, wat resulteert in een langzamer en zachter sapverwerkingsproces.

2. Sapkwaliteit:

  • Centrifugaal sapcentrifuges: Het draaien met hoge snelheid kan warmte opwekken en meer lucht in het sap brengen, wat kan resulteren in een iets lagere retentie van voedingsstoffen en snellere oxidatie. Het sap van centrifugaalpersen is vaak minder glad en kan na verloop van tijd uit elkaar vallen.
  • Langzame sapcentrifuges: Het langzamere en doelbewuste sapcentrifugeproces genereert minder hitte en oxidatie, waardoor voedingsstoffen beter worden vastgehouden, de kleur beter is en het sap een gladdere textuur heeft. Slow juicers staan erom bekend dat ze enzymen, vitaminen en antioxidanten beter behouden dan centrifugaaljuicers.

3. Veelzijdigheid:

  • Centrifugaal sapcentrifuges: Deze sapcentrifuges zijn over het algemeen beter geschikt voor het persen van groter en zachter fruit en groenten, zoals appels, wortels en komkommers.
  • Langzame sapcentrifuges: Langzame sapcentrifuges zijn veelzijdiger en kunnen een breder scala aan producten aan, waaronder bladgroenten, tarwegras en kruiden, naast harder fruit en groenten.

4. Lawaai:

  • Centrifugaal sapcentrifuges: Door hun hoge snelheid maken centrifugaaljuicers vaak meer lawaai tijdens het gebruik.
  • Langzame sapcentrifuges: Langzame sapcentrifuges werken op lagere snelheden, waardoor ze stiller zijn.

5. Sapopbrengst:

  • Centrifugaal sapcentrifuges: Deze sapcentrifuges kunnen relatief snel sap produceren, maar hun extractieproces is mogelijk niet zo efficiënt, wat leidt tot een mogelijk lagere sapopbrengst, vooral van bladgroenten.
  • Langzame sapcentrifuges: Langzame sapcentrifuges zijn over het algemeen efficiënter in het extraheren van sap uit een verscheidenheid aan producten, wat vaak resulteert in een hogere sapopbrengst.

6. Prijs:

  • Centrifugaal sapcentrifuges: Over het algemeen zijn centrifugaaljuicers betaalbaarder dan slowjuicers.
  • Langzame sapcentrifuges: Langzame sapcentrifuges zijn vaak duurder vanwege hun geavanceerde technologie en hogere sapkwaliteit.

Samengevat hangt de keuze tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer af van je prioriteiten. Als je waarde hecht aan snelheid en kosteneffectiviteit en voornamelijk van plan bent om grotere vruchten en groenten te persen, is een sapcentrifuge misschien geschikt. Als je echter op zoek bent naar een hogere sapkwaliteit, het beter vasthouden van voedingsstoffen en de mogelijkheid om een breder scala aan producten te juicen, dan is een slow juicer een betere keuze.

Hoe onderhoud ik een sapcentrifuge?

Centrifugaaljuicers zijn vrij eenvoudig te onderhouden en hier zijn enkele dingen die je kunt doen om de levensduur te verlengen en ze in goede staat te houden.

  • Het belangrijkste wat je moet doen om je sapcentrifuge schoon en in goede conditie te houden, is hem na elk gebruik schoonmaken. Haal gewoon de stekker uit het stopcontact, verwijder alle afneembare onderdelen en was de onderdelen met stromend water om ze te ontdoen van grove etensresten.
  • Schrob de perszeef. Het onderdeel van de sapcentrifuge dat het sap van de pulp scheidt is de perszeef en het is belangrijk om dit onderdeel vaak te schrobben om ophopingen van voedselresten te verwijderen.
  • Een ander onderdeel waar je goed voor moet zorgen is de motorbehuizing. Dit is het onderdeel van de sapcentrifuge waar de motor in zit, en het is zeer noodzakelijk dat het regelmatig wordt schoongemaakt met een vochtige doek.
  • Ten slotte is het belangrijk dat je de sapcentrifuge op een droge plek opbergt als je hem niet gebruikt. Dit verkleint de kans dat de citruspers gaat roesten of schimmelen.

Op zoek naar meer inspiratie om je sap te maken, kun je ook winkelen voor elektrische sapcentrifuges, slow juicers, handmatige citruspersen of smoothiemakers.