Customer support:info@kulina.be

Japanse Messen

14 items total
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
157 €
DNGR8594195884092
Japans vleesmes GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Koksmes RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Japans vleesmes 4000FC GYUTOH 20 cm, Miyabi
180 €
MB33951201
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
111 €
DNGRSXLKHP8B
Koksmes BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Koksmes BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5cm, Dellinger
134 €
DNGRKH164
Koksmes GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5cm, Dellinger
134 €
DNGRKH166
Koksmes BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21cm, Dellinger
111 €
DNGRKH206
Japans mes KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, zwart, Yaxell
694 €
YAX37234
Koksmes SAMURAI 20 cm, Dellinger
Koksmes SAMURAI 20 cm, Dellinger
Online op voorraad (>5 pcs)
138 €
DNGRSXLKHP8
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
186 €
YAX35534
Koksmes BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21cm,Dellinger
111 €
DNGRKH173
Japans vleesmes GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
322 €
MB34073201

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig