odpocet
2 dagen
8 uren
26 minuten
51 seconden
Customer support:info@kulina.be

Japanse Messen

Toon filters
Toon filters
Sorteer op
74 artikelen in totaal
Japans Gyutoh mes 5000MCD 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Japans broodmes 5000FCD 24 cm, Miyabi
Japans broodmes 5000FCD 24 cm, Miyabi
Online op voorraad 3 pcs
253 €
MB34686241
Japans koksmes SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
Japans groentemes KUDAMONO 4000FC 9 cm, Miyabi
136 €
MB33950091
Japans groentemes OLIVE 17,5 cm, olijfhouten handvat, Forged
73,64 €
FORGEDSDV305256
Japans tantomes RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japans broodmes 6000MCT 23 cm, Miyabi
Japans broodmes 6000MCT 23 cm, Miyabi
Online op voorraad 2 pcs
323 €
MB34076231
Japans koksmes SAKIMARU 27 cm, rozenhout, Dellinger
188 €
DNGRXZF270
Japans vleesmes 5000FCD GYUTOH 24 cm, Miyabi
291 €
MB34681241
Japans hakmes NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
180 €
MB33952171
Koksmes RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Koksmes CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Koksmes CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
Online op voorraad >5 pcs
178 €
DNGRSXLKH108
Japans Gyutoh mes 5000FCD 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
Japans Santoku mes 7000D 18 cm, Miyabi
257 €
MB34544181
Japans broodmes 5000MCD 23 cm, Miyabi
Japans broodmes 5000MCD 23 cm, Miyabi
Online op voorraad 2 pcs
502 €
MB34376231
Japans vleesmes 4000FC GYUTOH 24 cm MIYABI
192 €
MB33951241
Santoku mes 6000MCT 18 cm, Miyabi
Santoku mes 6000MCT 18 cm, Miyabi
Online op voorraad 2 pcs
322 €
MB34074181
Japans groentemes KUDAMONO 7000D 9 cm, Miyabi
156 €
MB34541091
Japans groentemes SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
373 €
MB34381141
Japans snijmes SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, esdoornhout, Miyabi
502 €
MB34400241
Japans groentemes SHOTOH 5000FCD 13 cm, Miyabi
174 €
MB34680131
Japans vleesmes GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
225 €
MB34681161
Japans vleesmes 4000FC GYUTOH 20 cm, Miyabi
180 €
MB33951201
Japans Nakiri mes 5000MCD 17 cm, Miyabi
502 €
MB34375171
Up
Meer producten

Japanse messen - zo scherp als een zwaard

Wat zijn Japanse messen?

Japanse messen hebben een lang en dun lemmet met een spitse punt en werden oorspronkelijk gebruikt voor het snijden van dunne plakjes rauwe vis en het bereiden van sushi. Ze zijn lichter, liggen evenwichtiger in de hand en zijn perfect voor precisietaken. Ze zijn gemaakt van harder en dunner staal - roestvrij staal of hagane, hetzelfde soort staal dat wordt gebruikt om Japanse zwaarden te maken. De handvatten van Japanse messen zijn gemaakt van hard hout.

Waar worden Japanse messen voor gebruikt?

Japanse messen kunnen - dankzij hun lange, dunne lemmeten - worden gebruikt voor het snijden van vis of grote stukken vlees (vooral voor steaks). Er zijn vele soorten specifieke Japanse messen (zoals Gyutou, Yanagi, Usuba of Deba) die kunnen worden gebruikt voor alle precisietaken, van het uitbenen van kip tot het fileren van vis tot het dunsnijden van elke groente.

Op Kulina vind je Japanse kwaliteitsmessen van betrouwbare merken zoals Dellinger of MIYABI. Je kunt ook kiezen voor gesmede Japanse messen van het Nederlandse merk Forged of bekijk hier onze best verkochte Japanse messen.

Hoe slijp je een Japans mes?

Japanse messen kunnen tweesnijdend of enkel snijdend (traditioneel) zijn. Ze zijn gemaakt van hard staal dat makkelijker te slijpen is dan zacht staal dat voor westerse messen wordt gebruikt. Om je Japanse mes te slijpen heb je een wetsteen nodig. Je kunt je mes ook naar een specialist brengen.

Hoe verzorg je je Japanse mes?

Japanse messen zijn een behoorlijke investering, dus als je wilt dat je Japanse mes lang meegaat, zorg er dan voor dat je deze eenvoudige regels voor het schoonmaken en opbergen van je messen volgt:

  • messen zijn vaak vaatwasmachinebestendig, maar we raden aan om je mes met de hand schoon te maken omdat vaatwasmiddelen het oppervlak van een stalen lemmet kunnen beschadigen
  • als een mes een houten handvat heeft, mag het niet in de vaatwasser
  • om te voorkomen dat houten handvatten uitdrogen, ze regelmatig oliën met lijnzaadolie of bijenwas
  • snij bij het snijden met een Japans mes niet direct op harde oppervlakken zoals een stenen werkblad, roestvrijstalen aanrecht, een bord of op snijplanken van glas, keramiek, bamboe en andere harde stoffen. Zachte plastic snijplank is het beste
  • berg je mes apart op zodat de messen niet bot worden. Gebruik een messenblok of een messenkoker.
  • slijp je mes regelmatig